CV-ketel vervangen Teteringen Maak een keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Teteringen? Dan heb je in augustus 2020 eigenlijk 2 alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit diverse onderdelen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Breda m.b.t. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer je een aantal bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen rond de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels deze pagina vind je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Teteringen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Teteringen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Teteringen [Update augustus 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. De gasketel vervangen door warmtepomp in Teteringen ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, lage vanaf-prijzen en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Dimplex).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en ga voor een deskundige warmtepomp installateur in Teteringen. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk altijd of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Teteringen

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Berreta en RLM. Wat is aan te raden voor mijn woning? Hier bekijk jij per optie praktische info. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar toepasbare energie voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Klaar voor de toekomst
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Teteringen: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3700 met monteren.

 • Uitstekend rendement
 • Gemeentelijke subsidie
 • Beperkte opslag
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van houtzaagsel. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Gezellige uitstraling
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Investering rond de €2.500
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een toekomstgericht product en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geluid- en reukloos
 • Eenvoudig te installeren
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Eén leverancier per regio
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Teteringen? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze vakmannen hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) is op dit moment tussen de €2250 en €6000.

Productkosten

De artikelprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Lucht/water, Bodem/water, Hybride, Water/water) schommelen de prijzen tussen de €2800 en €17000. Ook interessant: CV-Ketel in Nederhorst den Berg vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Ten tweede komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1500 tot €3000. Ga je voor een grondwater-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een normale (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energiekosten

Een gasketel verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat dit betekent? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Profiteer snel van deze royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). In de actuele apparatenlijst check je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Teteringen. Vergoedingen schommelen tussen de €1300 tot €2700. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Clivet WSAN-XIN 21 prm krijg je €1450 en in in het geval van de Techneco Toros Vision TVPT 9 bedraagt dit €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Breda.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de minder dan 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Teteringen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Eersel.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van de info op deze pagina bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Teteringen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? En wek jij de stroom zelf op? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet. As we speak ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs uit Teteringen.