CV-ketel vervangen Tholen Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Tholen? Dan heb je in september 2020 eigenlijk 2 keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 moeten we volledig van het gas af. Waar doe je dan goed aan? Dat heeft te maken met verschillende aspecten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, in wat voor huis woon je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Tholen omtrent aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website signaleer je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens t.a.v. ons toekomstig energieverbruik. Aan de hand van onze website vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tholen.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Tholen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tholen [Update september 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Tholen gebeurt steeds meer. Goed voor het milieu, gunstig qua prijs en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor de volgende instructies (en lees verder over Ecopomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die spoort met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een officiële warmtepomp installateur in Tholen. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Tholen

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Alleen, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Agpo cv Ketels en Thermagas. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Hieronder vind jij per product een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Lage energierekening
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Dure prijzen
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Tholen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4000 met installeren.

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Waardestijging van woning
 • Lange terugverdientijd
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van houtkorrels, pellets genaamd. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Gezellige uitstraling
 • Automatisch geregeld
 • Aantal modellen
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Overal te plaatsen
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomgebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuzevrijheid
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Tholen? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter ten opzichte van de HR-ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zeeland) schommelt tussen de €2300 - €5150.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Water/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Bodem/water, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €2700 en €12500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Neede vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1400 – €3500. Neig jij naar een grond-water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een normale (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een gasgestookte ketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Op deze handige apparatenlijst tref jij per installatie de geldende subsidie in Tholen. Vergoedingen schommelen tussen de €2000 – €2500. Een rekenvoorbeeld: voor de Clivet WSAN-XIN 31 exc ontvang je €1550 en voor de Techneco Toros Vision TVPX 3 ligt dat op €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Tholen.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten geanalyseerd? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een aardwarmtepomp ga je richting de 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Tholen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Eesergroen.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via deze pagina tref je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Tholen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Zeeland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in de buurt van Tholen.