CV-ketel vervangen Twijzel Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Twijzel? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een geval waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat moet je dan kiezen? Dat hangt af van diverse randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, welk bedrag wil jij spenderen, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Achtkarspelen m.b.t. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hier ontdek je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook het warmenet, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen inzake de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van deze website vergelijk je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer direct een item uit onze FAQ.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Twijzel.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Twijzel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Twijzel [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Twijzel is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check LG).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en ga in zee met een deskundige warmtepomp installateur in Twijzel. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Controleer of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Twijzel

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Atag of Novum. Wat is geschikt voor mijn wensen? Op deze website vergelijk jij per systeem bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar direct inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Energiebesparing
 • Subsidies tot €2.500
 • Dure prijzen
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Twijzel: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €3100 (plaatsing inbegrepen).

 • Uitstekend rendement
 • Gemeentelijke subsidie
 • Dure systemen
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van geperst snoeihout. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Zeer sfeervol
 • Veilig en regelbaar
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geluid- en reukloos
 • Geen leidingen aanleggen
 • Geen subsidies mogelijk
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Eenvoudige techniek
 • Niet energiezuinig
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Collectieve oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Twijzel? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze experts hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever vergeleken met de HR-ketel. Cruciaal: de winkelprijzen liggen hoger (+ dure aanlegkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €1050 en €4800.

Kosten van de pomp

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Hybride, Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water, Bodem/water) schommelen de prijzen tussen de €3100 en €17000. Vind alles uit over CV-Ketel in Nieuwdorp vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daaropvolgend heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1900 en €4000. Ga je voor een grond-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

Een normale CV werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een gulle ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst signaleer je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Twijzel. Deze liggen op het moment tussen de €1500 – €3800. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Cooper&Hunter CH-HP10SINK3 kun je aanspraak maken op €1900 en m.b.t. de Techneco Vulcan 28 AHR (G/W) krijg je €4700. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Achtkarspelen.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen uitgezocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Twijzel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Elspeet.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Aan de hand van de info op deze pagina vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Twijzel. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet. Hedendaags krijg je ook nog eens veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een full-electric apparaat mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Twijzel.