CV-ketel vervangen Uithuizen Verlaag jou gasverbruik en realiseer een besparing tot wel €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Uithuizen? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een kwestie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat hangt af van diverse onderdelen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Eemsmond ten opzichte van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hier vind je alle veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen t.a.v. het energieverbruik over 10 jaar. Aan de hand van deze website vergelijk je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Uithuizen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Uithuizen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Uithuizen [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Uithuizen ligt het meest voor de hand. Het is milieuvriendelijk, voordelig en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Radson).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een officiële warmtepomp installateur in Uithuizen. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Ga na of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Uithuizen

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van onder andere Coopra en Junkers. Wat past bij mijn mijn woning? Hieronder vergelijk jij per product bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge installatiekosten
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Uithuizen: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €5000 met monteren.

 • Oneindige bron
 • Combineren met vloerverwarming
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels uit zaagsel en snippers. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Eenvoudig in te stellen
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen extra units nodig
 • kWh verbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuzevrijheid
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Uithuizen? Check dan altijd goed de vele soorten kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de HR-ketel. Van belang: de winkelprijzen liggen hoger (+ dure aanlegkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Groningen) varieert tussen de €2650 - €5400.

Winkelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/lucht, Water/water, Bodem/water, Lucht/water, Hybride) liggen de prijzen tussen de €3000 en €13500. Zoek ook naar CV-Ketel in Nieuwkoop vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna komen er installatiekosten bij kijken. De installatieprijzen variëren (gemiddeld) tussen de €1900 – €4900. Heb jij voorkeur voor een water-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het monteren van een standaard ventilatielucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

De HR-ketel verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Profiteer snel van deze historische subsidieregeling (ISDE). Op de apparatenlijst tref jij per systeem (merk & type) de subsidie in Uithuizen. Dit fluctueert momenteel tussen de €1350 en €3000. Een rekenvoorbeeld: voor de CTC EcoAir 420 + CTC EcoZenith 550 ontvang je €2350 en voor de Thermia Diplomat Optimum 8RF ligt dat op €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Eemsmond.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Uithuizen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Epse.


Gasvrij wonen steeds populairder

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van de info op deze pagina vind je een alternatieve cv ketel zonder gas in Uithuizen. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Kies dan voor producten als het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel. Tegenwoordig ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Groningen.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in Uithuizen.