CV-ketel vervangen Ulicoten Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Ulicoten? In juli 2020 kun je kiezen uit alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met allerlei zaken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Baarle-Nassau ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site ontdek je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens inzake ons toekomstig energieverbruik. Aan de hand van de vergelijker lees je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ulicoten.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Ulicoten?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ulicoten [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Ulicoten is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, aantrekkelijk geprijsd en het rendement is uitstekend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Samsung).

Advies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die spoort met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en ga voor een erkende warmtepomp installateur in Ulicoten. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Ulicoten

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van merken als Coopra + Remeha. Welke past nu bij mijn mijn persoonlijke situatie? Hier bekijk jij per systeem een korte uitleg. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in direct inzetbare energie voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Overheidssubsidies
 • Fikse kostprijs
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Ulicoten: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €4700 inclusief montage.

 • Lage energienota
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • CV-ketel blijft nodig
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op samengeperste korrels van hout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Aantal modellen
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomgebruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • 100% groene warmte
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Ulicoten? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de CV-ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €2650 - €5400.

Kostprijs

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/water, Water/water, Ventilatielucht, Bodem/water, Hybride) betaal je een bedrag tussen de €2200 en €20500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Nieuwpoort vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten komen regelmatig uit tussen de €1000 en €4400. Heb jij voorkeur voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een instap ventilatielucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

Een gasketel gebruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een vorstelijke subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst detecteer je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Ulicoten. Dit ligt vaak ergens tussen de €2000 tot €4000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de CTC EcoAir 520M + CTC Ecologic heb je recht op €2100 en bij de Thermia Diplomat Optimum G3 13RF is dit €3300. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Baarle-Nassau.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de 7 jaar, bij een grond-warmtepomp ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Ulicoten?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Erp.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van de info op deze pagina vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Ulicoten. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Jouw woning zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in de regio Ulicoten.