CV-ketel vervangen Ulvenhout Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Ulvenhout? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een “issue” waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Waar doe je dan goed aan? Die keuze hangt af van meerdere randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Breda met betrekking tot aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze pagina vind je meerdere veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Maar ook infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, het warmenet zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid inzake de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via deze pagina vind je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een gas-ketel, wat is de prijs, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ulvenhout.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Ulvenhout?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ulvenhout [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Heb je al contact met de installateur gehad? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Ulvenhout is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, gunstig qua prijs en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk Sinclair).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een geoefende warmtepomp installateur in Ulvenhout. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Ga na of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Ulvenhout

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Buderus of natuurlijk Radson. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Via deze website ontdek jij per systeem een korte uitleg. Wat is de werkwijze, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in toepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Verwarmt en koelt
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Ulvenhout: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €4300 (incl. monteren).

 • Voordelig warm water
 • Combineren met warmtepomp
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op samengeperste korrels van hout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op andere houtproducten (snippers).

 • Geen schoorsteen nodig
 • Eenvoudig in te stellen
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Geen dwarrelende stof
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomgebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Geen kans op gaslek
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Ulvenhout? Houdt dan goed overzicht over de vele soorten kosten. Onze installateurs hebben een overzicht gemaakt om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de HR-ketel. Van belang: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) ligt tussen de €2900 tot €4950.

Productprijs

De kosten van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride, Ventilatielucht, Water/water) betaal je tussen de € 1500 en €14000. Zoek ook naar CV-Ketel in Nieuwveen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €1700 tot €5000. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

Een gasgestookte ketel draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Tegemoetkoming van het rijk

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst ontdek jij de huidige vergoeding in Ulvenhout. Dit ligt vaak ergens tussen de €1850 tot €3400. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de CTC EcoAir 520M + CTC EcoZenith i350 kun je aanspraak maken op €2100 en m.b.t. de Thermia Diplomat Optimum G3 8RF krijg je €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Breda.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 10 jaar, bij een aardwarmtepomp ga je richting de 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Ulvenhout?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Esch.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op deze website tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Ulvenhout. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En heb je zonnepanelen op je dak? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Dan zijn er verschillende opties: biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers. Tegenwoordig is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een full-electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Ulvenhout.