CV-ketel vervangen Varsselder Verlaag jou gasverbruik en bespaar tot wel €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Varsselder? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat heeft te maken met verschillende zaken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Oude IJsselstreek ten aanzien van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze website check je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken met betrekking tot ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Via onze website vergelijk je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat is de prijs, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Varsselder.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Varsselder?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Varsselder [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Varsselder is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en je hebt jouw investering snel terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Thermics Energie).

Advies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een betrouwbare warmtepomp installateur in Varsselder. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Varsselder

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Daalderop + Junkers. Welke past nu bij mijn mijn woning? Hieronder vind jij per type een korte uitleg. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Verwarmt en koelt
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge installatiekosten
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Varsselder: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €3200 (incl. monteren).

 • Lage energienota
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels (zogenoemde pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Makkelijke bediening
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Lage installatiekosten
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Bronnen boren niet nodig
 • Een hoog verbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Varsselder? Dan moet je rekening houden met diverse kosten. Onze deskundigen zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €2500 - €4400.

Aanschafprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Water/water, Lucht/water, Bodem/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht) betaal je een bedrag tussen de €2800 en €17000. Vind alles uit over CV-Ketel in Nijetrijne vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten schommelen gemiddeld tussen de €1100 en €3500. Wil jij beslist een bodem-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een instap ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een gulle subsidieregeling (ISDE). Op deze handige apparatenlijst bekijk jij per installatie de geldende subsidie in Varsselder. Deze liggen op het moment tussen de €1450 en €2200. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Daikin ERGA04DV* icm EHV(H)(X)(Z)04S18D**** kun je aanspraak maken op €1900 en m.b.t. de Vaillant geoTHERM VWS 101/3 (0010009070) krijg je €3100. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Oude IJsselstreek.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp is dit al snel een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Varsselder?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Eygelshoven.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op basis van deze pagina tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Varsselder. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers. Hedendaags geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric systeem mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Gelderland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs uit Varsselder.