CV-ketel vervangen Vasse Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Vasse? We onderscheiden in juli 2020 2 mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Hoe weet jij nu wat goed is? Die keuze hangt af van verscheidene aspecten: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Tubbergen m.b.t. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina check je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens betreffende het energieverbruik over 10 jaar. Middels de vergelijker lees je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Vasse.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Vasse?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Vasse [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat kun je het beste doen? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Vasse ligt het meest voor de hand. Het is duurzaam, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Trane).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een vakkundige warmtepomp installateur in Vasse. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk kritisch of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Vasse

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Brötje of natuurlijk Thermagas. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Op deze pagina ontdek jij per product bruikbare informatie. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Versterkt energielabel huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoog geprijsd
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Vasse: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €3100 (incl. monteren).

 • Ook in de winter prima rendement
 • Snel geplaatst
 • Geen zelfstandig systeem
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van houtzaagsel. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op snippers- en/of houtblokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Makkelijke bediening
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Eenvoudige montage
 • Helaas geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen extra units nodig
 • Stroomvreter
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Constante temperatuur
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Vasse? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Kanttekening: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Overijssel) ligt tussen de €1750 en €4600.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Lucht/water, Water/water, Hybride, Ventilatielucht) betaal je tussen de € 3400 en €15500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Nijhuizum vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1400 tot €3600. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een basic (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een CV-ketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Profiteer snel van deze historische ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst ontdek jij per systeem (merk & type) de subsidie in Vasse. De bedragen liggen tussen de €1000 tot €3900. Een rekenvoorbeeld: voor de Daikin ERGA06DV* icm EHB(H)(X)08D**** ontvang je €1900 en voor de Vaillant geoTHERM VWS 104/3 (0010009081) ligt dat op €3100. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Tubbergen.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten met elkaar verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de 5 tot 9 jaar, bij een grond-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Vasse?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Lees nu verder over warmtepomp Ezinge.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Vasse. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: pelletkachels, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels. De komende periode ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Overijssel.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs uit Vasse.