CV-ketel vervangen Velddriel Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Velddriel? Grofweg heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat moet je dan kiezen? De basis hiervan bestaat uit diverse aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Maasdriel wat betreft plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze pagina analyseer je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten aanzien van ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Met behulp van deze website ontdek je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Velddriel.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Velddriel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Velddriel [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. De gasketel vervangen door warmtepomp in Velddriel is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het stappenplan hieronder (of check Kleventa).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die past bij de woning en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een competente warmtepomp installateur in Velddriel. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Velddriel

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Brink en Thermagas. Wat past bij mijn mijn situatie? Op de site signaleer jij per soort aanvullende info. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Overheidssubsidies
 • Fikse kostprijs
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Velddriel: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €3100 (incl. monteren).

 • Goedkoop heet water
 • Hoge subsidies
 • Beperkte opslag
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op samengeperste korrels van hout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook andere houtproducten (snippers).

 • Gezellige uitstraling
 • Makkelijk in gebruik
 • Voorraad pellets
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Overal te plaatsen
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen geluidsoverlast
 • Stroomverbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • 100% groene warmte
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Velddriel? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Cruciaal: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €2600 en €4250.

Productprijs

De kostprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride, Ventilatielucht) betaal je een bedrag tussen de €2800 en €19000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Noorbeek vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Verder komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1000 en €3600. Neig jij naar een Bodem/water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomkosten

De traditionele gasketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening ligt rond de 30% – 40%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst bekijk je per installatie de geldende subsidie in Velddriel. De bedragen liggen tussen de €2000 en €4000. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Daikin ERLQ004C(**)V3 + EHSH04P30(**) krijg je €1700 en in in het geval van de Vaillant geoTHERM VWS 81/3 (0010009069) bedraagt dit €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Maasdriel.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Velddriel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Lees nu verder over warmtepomp Fochteloo.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Middels de info op deze pagina vergelijk jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Velddriel. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Jouw woning zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels. Momenteel heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de buurt van Velddriel.