CV-ketel vervangen Velden Kies een milieuvriendelijke optie en realiseer een besparing tot wel €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Velden? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is nu een handige keuze? Dat heeft te maken met diverse onderdelen: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Venlo ten opzichte van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op de site vergelijk je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Maar ook elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens inzake ons toekomstig energieverbruik. Middels onze website check je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat is de prijs, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Druk op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Velden.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Velden?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Velden [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is de beste oplossing? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Velden is de meest populaire oplossing. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en het rendement is uitstekend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze vakmannen bedachten daarvoor het stappenplan hieronder (of check Masser).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een ervaren warmtepomp installateur in Velden. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Velden

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van onder andere Dietrich + Mark. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Hieronder vergelijk jij per product bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naartoepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Hoge subsidies
 • Niet voordelig
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Velden: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €3600 (plaatsing inbegrepen).

 • Goedkoop heet water
 • Makkelijk te plaatsen
 • Geen saldering
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal gemaakte korrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Gemakkelijke brandstof
 • Investering rond de €2.500
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Energiezuinig
 • Koppelen met domotica
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Gebruik veel energie
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Velden? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze vakmannen zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker in vergelijking met de gas-ketel. Belangrijk: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Limburg) ligt tussen de €1950 en €4100.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op de soorten systemen (Hybride, Lucht/water, Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht) liggen de prijzen tussen de €2500 en €17000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Noord-Scharwoude vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1900 en €4100. Kies je voor eenbodem-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

Een CV-ketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn de gevolgen? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Op deze handige apparatenlijst bekijk je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Velden. De bedragen liggen tussen de €1800 – €2300. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Daikin ERLQ004C(A)V + EHSXB04P30(BA) kun je aanspraak maken op €1700 en m.b.t. de Vaillant geoTHERM VWS 83/3 (0010009077) krijg je €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Venlo.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Velden?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Follega.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van onze website vind je een alternatieve cv ketel zonder gas in Velden. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je betaalt niet voor duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energielasten dalen dan significant. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Je hebt volop keuze: infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels. Momenteel geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Limburg.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de buurt van Velden.