CV-ketel vervangen Venhorst Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Venhorst? In feite heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat moet je dan kiezen? Dat heeft te maken met verscheidene aspecten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat zijn de eigenschappen van je huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Boekel ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website vind je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen betreffende ons toekomstig energieverbruik. Via onze website bekijk je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, wat is de prijs, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Venhorst.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Venhorst?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Venhorst [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Venhorst is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, voordelig en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het stappenplan hieronder (of check Inovatech GmbH).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een bekwame warmtepomp installateur in Venhorst. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Inspecteer of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Venhorst

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, er zijn nog meer alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Berreta of natuurlijk Geveke. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Via deze website ontdek jij per type een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en vormt dit om naar direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Constante temperatuur
 • Overheidssubsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Venhorst: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €3400 inclusief montage.

 • Gratis energie
 • Gemeentelijke subsidie
 • Beperkte opslag
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van speciale korrels (pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Snel terugverdiend
 • Makkelijk in gebruik
 • Voorraad pellets
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Lange levensduur
 • Nog relatief duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen geluidsoverlast
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Geen tussenkomst van gas
 • Beperkte keuze
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Venhorst? Dan krijg je te maken met diverse kosten. Onze experts zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de gas-ketel. Cruciaal: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) is op dit moment tussen de €2050 en €4450.

Winkelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Bodem/water, Hybride) betaal je tussen de € 2000 en €15500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Noordhoek vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1600 – €3800. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomkosten

Een gasgestookte ketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst detecteer je per systeem (merk & type) de subsidie in Venhorst. Vergoedingen schommelen tussen de €1550 en €2000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Daikin ERLQ006(**)V3 + EHBH08(**)9W heb je recht op €1800 en bij de Viessmann Vitocal 300-G BW 301.B10 is dit €3000. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Boekel.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen uitgezocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 10 jaar, bij een grond-warmtepomp ga je richting de 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Venhorst?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Friens.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op deze pagina bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Venhorst. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Meteen van het gas af? Overweeg dan een van deze systemen: het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. Op dit moment ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in Venhorst.