CV-ketel vervangen Vledderveen Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Vledderveen? We onderscheiden in juli 2020 2 opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een struikelblok waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf januari 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat moet je dan kiezen? Dat hangt af van meerdere onderdelen: hoe “groen” wil je zijn, welk bedrag wil jij spenderen, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Westerveld rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website detecteer je de meest gekozen populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met het oog op de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Vledderveen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Vledderveen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Vledderveen [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Vledderveen is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en je hebt jouw investering snel terug. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het stappenplan hieronder (of check Bosch warmtepomp).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en kies een vakkundige warmtepomp installateur in Vledderveen. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Vledderveen

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Chappée en Saunier Duval. Wat is aan te raden voor mijn huis? Hier detecteer jij per product praktische info. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar bruikbare energie voor het verwarmen van water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Constante temperatuur
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Prijs is hoog
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Vledderveen: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €3900 (incl. monteren).

 • Lagere energierekening
 • Weinig onderhoud
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal geproduceerde korrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Makkelijk in gebruik
 • Onderhoudscontract
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Gemakkelijk te installeren
 • Geen subsidieregeling
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Warmt snel op
 • Bronnen boren niet nodig
 • kWh verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer efficiënt
 • Schoon en veilig
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Vledderveen? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de CV-ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Drenthe) schommelt tussen de €2250 - €4550.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het type (Hybride, Lucht/water, Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht) betaal je tussen de € 3300 en €20500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Odoorn vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten schommelen gemiddeld tussen de €1800 en €3800. Wil jij beslist een Bodem/water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomverbruik

Een normale CV werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat dit betekent? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst tref jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Vledderveen. Deze liggen op het moment tussen de €1450 en €2900. Een rekenvoorbeeld: voor de Daikin ERLQ008(**)V3 + EHVX08S26(**)9W ontvang je €2000 en voor de Viessmann Vitocal 350-G BW 351.B42 ligt dat op €6700. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Westerveld.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 5 tot 9 jaar, bij een aardwarmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Vledderveen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning. Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Geerdijk.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op deze pagina tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Vledderveen. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En heb je zonnepanelen op je dak? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij een huis zonder gas? Je hebt volop keuze: elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel. Hedendaags geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrisch systeem is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Drenthe.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Vledderveen.