CV-ketel vervangen Waterlandkerkje Stop met gasverbruiken en realiseer een besparing tot wel €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Waterlandkerkje? We onderscheiden in augustus 2020 2 keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een geval waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Echter na 2030 moeten we volledig van het gas af. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit verschillende randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Sluis omtrent bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder analyseer je meerdere bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen met het oog op het energieverbruik over 10 jaar. Aan de hand van onze website ontdek je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Waterlandkerkje.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Waterlandkerkje?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Waterlandkerkje [Update augustus 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Waterlandkerkje is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is een groene energiebron, aantrekkelijk geprijsd en het rendement is uitstekend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Sundez warmtepomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en selecteer een vakbekwame warmtepomp installateur in Waterlandkerkje. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Trek na of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Waterlandkerkje

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Maar naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Elco + Intergas. Wat past bij mijn mijn huis? Op cvketel-warmtepomp.nl analyseer jij per soort meer details. Wat is de werkwijze, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar warmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Minder Co2 uitstoot
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Prijs is hoog
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Waterlandkerkje: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €4300 (plaatsing inbegrepen).

 • Lage energienota
 • Makkelijk te plaatsen
 • Geen saldering
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op unieke pelletkorrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Zeer sfeervol
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Aantal modellen
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Eenvoudige montage
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomgebruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer efficiënt
 • Geen kans op gaslek
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Waterlandkerkje? Let dan op de diverse kosten. Onze deskundigen zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Maar let op: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Zeeland) schommelt tussen de €1500 - €4450.

Winkelprijs

De kostprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Gebaseerd op de soorten systemen (Ventilatielucht, Water/water, Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €2500 en €13500. Vind alles uit over CV-Ketel in Ospel vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1300 tot €3800. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een instap ventilatielucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energieverbruik

Een gasketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat dit betekent? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een gulle subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst bekijk jij per systeem (merk & type) de subsidie in Waterlandkerkje. Dit ligt vaak ergens tussen de €1750 tot €2900. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Danfoss DHP-iQ 16 Maxi SP heb je recht op €2600 en bij de Weishaupt/Monarch WWP S 8 IDT is dit €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Sluis.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de minder dan 10 jaar, 0moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Waterlandkerkje?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Gulpen.


Gasvrij wonen steeds populairder

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van de info op deze pagina lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Waterlandkerkje. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij een huis zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels. De komende periode geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Zeeland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Waterlandkerkje.