CV-ketel vervangen Wytgaard Stap over op groenere stroom en bezuinig tot €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Wytgaard? Dan heb je in augustus 2020 eigenlijk 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit meerdere zaken: hoe duurzaam moet het zijn, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: check ook het beleid van de gemeente Leeuwarden betreffende bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site analyseer je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen inzake ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wytgaard.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Wytgaard?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wytgaard [Update augustus 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan moet je alle innovaties afwegen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Wytgaard is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, betaalbaar en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Technibel systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een echte warmtepomp installateur in Wytgaard. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Wytgaard

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van leveranciers als Chappée en ook Rendamax. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op deze website signaleer jij per systeem bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en vormt dit om naar toepasbare energie voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Lage energierekening
 • Hoge subsidies
 • Niet voordelig
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Wytgaard: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs ligt rond de €3200 (incl. monteren).

 • Gratis energie
 • Combineren met vloerverwarming
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken houtkorrels, pellets genaamd. Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Besparing tot 50%
 • Makkelijke bediening
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Gezond binnenklimaat
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Niet energiezuinig
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Geen kans op gaslek
 • Eén leverancier per regio
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Wytgaard? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter ten opzichte van de CV-ketel. Kanttekening: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) varieert tussen de €1450 tot €5300.

Kostprijs

De kostprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Lucht/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €3300 en €14000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Rhoon vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna zijn er de kosten van de installateur. Deze aanlegkosten komen regelmatig uit tussen de €1900 en €4100. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

Een normale CV werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een historische ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst ontdek jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Wytgaard. Deze liggen op het moment tussen de €1700 tot €2000. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de EnergyPanel Thermboil TB-250 E+I geldt een subsidie van €1100 en ten aanzien van de CLINT CWW/K/WP 101 geldt een bedrag van €5900. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Leeuwarden.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een grond-water warmtepomp ga je richting de 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Wytgaard?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Veel mensen vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV. Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Hieslum.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op onze website lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Wytgaard. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Meteen van het gas af? Dan zijn er verschillende opties: het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs uit Wytgaard.