CV-ketel vervangen Zeerijp Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Zeerijp? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 zit Holland totaal zonder gas. Hoe weet jij nu wat goed is? Die keuze hangt af van verscheidene overwegingen: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel wil je uitgeven, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Loppersum inzake warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze website bekijk je de meest gekozen erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook het warmenet, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens wat betreft het energieverbruik over 10 jaar. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zeerijp.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Zeerijp?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zeerijp [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Zeerijp is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, lage vanaf-prijzen en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check CTA systeem).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een echte warmtepomp installateur in Zeerijp. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk kritisch of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zeerijp

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Toch, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Brink en ook Thermagas. Wat is geschikt voor mijn situatie? Via deze website signaleer jij per installatie praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Verwarmt en koelt
 • Hoge subsidies
 • Dure prijzen
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Zeerijp: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3500 (incl. monteren).

 • Milieubewust water opwarmen
 • Combineren met warmtepomp
 • Beperkte opslag
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale korrels (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Snel terugverdiend
 • Automatische ontsteking
 • Investering rond de €2.500
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Voorkomt schimmel
 • Gezond binnenklimaat
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Eenvoudige techniek
 • Een hoog verbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Constante temperatuur
 • Geen keuze in aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Zeerijp? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger tegenover de HR-ketel. Kanttekening: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Groningen) is op dit moment tussen de €2850 - €5050.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Bodem/water, Water/water, Hybride, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €2200 en €16000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Ritthem vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €1600 en €4800. Heb jij voorkeur voor een Bodemwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Verbruikskosten

De HR-ketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een gulle ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst check jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Zeerijp. Dit ligt vaak ergens tussen de €1850 – €3000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Enerso AiWa 8i EVI Out kun je aanspraak maken op €2200 en m.b.t. de Clivet WSHN-EE 41 krijg je €3300. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Loppersum.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de 10 jaar, bij een water-water warmtepomp is dit al snel 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zeerijp?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Hoeven.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op onze website bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Zeerijp. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet. De komende jaren heb je de beschikking over een leuke subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Groningen.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in Zeerijp.