CV-ketel vervangen Zennewijnen Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Zennewijnen? In feite heb je in april 2024 2 opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een tweestrijd waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf januari 2030 gaat het gas er helemaal af. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat hangt af van verschillende invalshoeken: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Tiel inzake bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier vind je een aantal erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens aangaande het energieverbruik over 10 jaar. Middels onze website check je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zennewijnen.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Zennewijnen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zennewijnen [Update april 2024]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Zennewijnen is de meest populaire oplossing. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en je hebt jouw investering snel terug. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Inovatech GmbH systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een vakkundige warmtepomp installateur in Zennewijnen. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Check of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zennewijnen

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Chappée + Saunier Duval. Wat past bij mijn mijn situatie? Hieronder analyseer jij per installatie meer details. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Hoge subsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Zennewijnen: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €4700 (plaatsing inbegrepen).

 • Lage energienota
 • Waardestijging van woning
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van kleine korrels houtafval. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Geen schoorsteen nodig
 • Autonoom systeem
 • Veel onderhoud
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Gezond binnenklimaat
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasverbruik naar 0
 • Maakt geen geluid
 • Stroomverbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Zennewijnen? Let dan op de diverse kosten. Onze deskundigen hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de gas-ketel. Kanttekening: de winkelprijzen liggen hoger (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €2450 tot €5600.

Productkosten

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/lucht, Bodem/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2700 en €15500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Rolde vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1600 tot €4800. Heb jij voorkeur voor een aardwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap hybride warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst signaleer jij de actuele subsidievergoeding in Zennewijnen. Vergoedingen schommelen tussen de €2000 en €3600. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Enerso AW 21 kun je aanspraak maken op €3800 en m.b.t. de Clivet WSHN-XEE2 19.2 krijg je €8600. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Tiel.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zennewijnen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Holwerd.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via cvketel-warmtepomp.nl tref je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Zennewijnen. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Het dure gas kan de deur uit. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Wil jij een huis zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. De komende periode ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric apparaat hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in en rondom Zennewijnen.