CV-ketel vervangen Zuidoostbeemster Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Zuidoostbeemster? Grofweg heb je in juni 2021 2 opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit allerlei invalshoeken: wat is de gewenste duurzaamheid, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Beemster t.a.v. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website check je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken aangaande ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op deze pagina vergelijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, wat is de prijs, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zuidoostbeemster.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Zuidoostbeemster?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zuidoostbeemster [Update juni 2021]

Jouw hr-ketel is defect.Dan moet je alle innovaties afwegen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Zuidoostbeemster ligt het meest voor de hand. Goed voor het milieu, voordelig en je investering heb je snel terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Climer verwarming).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en kies een bedreven warmtepomp installateur in Zuidoostbeemster. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zuidoostbeemster

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Elco + Geveke. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Hieronder vind jij per soort aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar toepasbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Verwarmt en koelt
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Zuidoostbeemster: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4000 (incl. monteren).

 • Lange levensduur
 • Overheidssubsidies
 • CV-ketel blijft nodig
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels uit zaagsel en snippers. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook andere houtproducten (snippers).

 • Korte terugverdientijd
 • Automatisch geregeld
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een toekomstgericht product en goed te combineren met zonnecellen.

 • Flexibel
 • Eenvoudig te installeren
 • Nog relatief duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Maakt geen geluid
 • Erg duur in gebruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • 100% groene warmte
 • Schoon en veilig
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Zuidoostbeemster? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter tegenover de HR-ketel. Niet vergeten: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) schommelt tussen de €1200 - €4350.

Artikelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Water/water, Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht, Ventilatielucht) betaal je een bedrag tussen de €2200 en €16000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in s-Heer Arendskerke vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1000 – €4100. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

Een normale CV gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een historische ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst vind jij per systeem (merk & type) de subsidie in Zuidoostbeemster. Dit ligt vaak ergens tussen de €1200 – €2400. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Enerso AWK-O 11 kun je aanspraak maken op €1950 en m.b.t. de Danfoss DHP-L Opti 8 krijg je €2800. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Beemster.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de minder dan 10 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zuidoostbeemster?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Horssen.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Middels onze website check jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Zuidoostbeemster. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Eindelijk 0 op de gasmeter. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Dan zijn er verschillende opties: pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrisch systeem mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs uit Zuidoostbeemster.