CV-ketel vervangen Zuilichem Stap over op groenere stroom en bespaar tot wel €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Zuilichem? Grofweg heb je in september 2020 2 opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een geval waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat moet je dan kiezen? Dat heeft te maken met diverse overwegingen: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, wat voor type woning heb je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Zaltbommel ten opzichte van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Via deze website bekijk je de belangrijkste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen omtrent het energieverbruik over 10 jaar. Aan de hand van onze website vind je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zuilichem.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Zuilichem?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zuilichem [Update september 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Zuilichem is een absolute aanrader. Het is duurzaam, betaalbaar en realiseert een aantrekkelijke besparing. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Dimplex verwarming).

Advies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een ervaren warmtepomp installateur in Zuilichem. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Controleer of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zuilichem

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Ferroli of natuurlijk Vaillant. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op de site check jij per soort praktische info. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naartoepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Klaar voor de toekomst
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge installatiekosten
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Zuilichem: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €4900 met installeren.

 • Goedkoop heet water
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken speciale korrels (pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op andere houtproducten (snippers).

 • Programmeerbaar
 • Geen koolmonoxide
 • Intensief onderhoud nodig
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product en goed te combineren met zonnecellen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Maakt geen geluid
 • Energieverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Zuilichem? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze deskundigen hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Van belang: de winkelprijzen liggen hoger (+ dure aanlegkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €2700 - €5550.

Aanschafprijs

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Lucht/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Bodem/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €2100 en €21500. Ook interessant: CV-Ketel in Saasveld vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1900 en €3900. Neig jij naar een grondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een standaard ventilatiewarmtepomp kost je stukken minder.

Verbruikskosten

Een gasketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een vorstelijke ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst bekijk jij per systeem (merk & type) de subsidie in Zuilichem. Dit fluctueert momenteel tussen de €1100 tot €3500. Een rekenvoorbeeld: voor de Enerso AWK-O 29 ontvang je €4900 en voor de Danfoss DHP-M S ligt dat op €5100. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Zaltbommel.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten onderzocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, bij een grondwater-warmtepomp is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zuilichem?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV. Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Huisduinen.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van onze website check je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Zuilichem. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Meteen van het gas af? Neem dat de volgende opties in overweging: elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs uit Zuilichem.