CV-ketel vervangen Franeker Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Franeker? We onderscheiden in april 2024 2 keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Je komt in een situatie waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Echter na 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Hoe weet jij nu wat goed is? De basis hiervan bestaat uit meerdere invalshoeken: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Cruciaal: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Franekeradeel rond warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen met het oog op de energieconsumptie over een jaar of 15. Op de vergelijker bekijk je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Druk op een item uit onze FAQ.

  1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Franeker.
  2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
  4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
  5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Franeker?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Franeker [Update april 2024]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is de beste oplossing? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Franeker ligt het meest voor de hand. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe kan ik ’t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Haier subsidie).

Advies warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die spoort met de woning en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een geoefende warmtepomp installateur in Franeker. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Bekijk kritisch of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Franeker

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Daalderop of natuurlijk Sentry. Wat is geschikt voor mijn wensen? Op deze website bekijk jij per mogelijkheid aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en zet dit om naartoepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, maar je kunt het ook combineren (hybride).

  • Constante temperatuur
  • Gemeentelijke subsidie
  • Dure prijzen
  • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Franeker: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €4900 (incl. monteren).

  • Lager verbruik fossiele brandstoffen
  • Snel geplaatst
  • Terugleveren niet mogelijk
  • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van unieke pelletkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op snippers- en/of houtblokken.

  • CO2-neutraal stoken
  • Veilig en regelbaar
  • Investering rond de €2.500
  • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

  • Geluid- en reukloos
  • Eenvoudig te installeren
  • Geen subsidieregeling
  • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

  • Je verbruikt geen gas meer
  • Geen extra units nodig
  • Erg duur in gebruik
  • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

  • Zeer efficiënt
  • Comfortabele temperatuur in huis
  • Monopolistisch systeem
  • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Franeker? Dan krijg je te maken met ingewikkelde kosten. Onze experts hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de traditionele ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) fluctueert tussen de €2600 en €4300.

Aanschafprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Ventilatielucht, Water/water, Lucht/water, Bodem/water) betaal je tussen de € 3000 en €17000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Zuidoostbeemster vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1600 en €3700. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige hybride warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomkosten

Een CV-ketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Daarom is er een gulle ISDE-subsidie. In de actuele apparatenlijst ontdek jij de actuele subsidievergoeding in Franeker. Dit ligt vaak ergens tussen de €1450 en €2100. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Warmblauw HP3BW 07EP heb je recht op €2800 en bij de Mitsubishi Heavy Industries FDCW71VNX-A incl. HMA100V1 is dit €1750. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Franekeradeel.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de 5 tot 9 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Franeker?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is straks niet voldoende. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Oudebildtzijl.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Middels onze website vergelijk je een alternatieve cv ketel zonder gas in Franeker. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Overweeg dan een van deze systemen: het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. As we speak is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrisch systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Friesland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de regio Franeker.