Haier warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenHaier warmtepomp plaatsen

Een Haier warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daardoor zijn er interessante alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Dankzij deze pagina check je alle details over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Haier.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die aansluit bij de woning en budget.
  3. Vraag prijzen op en ga voor een degelijke Haier warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Galletti warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.

Eventueel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Haier warmtepomp past in mijn woning? Haier biedt een arsenaal aan warmtepompen, relevant voor vrijwel elke situatie (zoals de HP200M2). De vraag is, welke pomp past nu bij mijn ideaalplaatje? Onderstaand behandelen we kort & bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Hattem.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze lucht gebruiken we voor de opwarming van water. En dit wordt dan ingezet voor centrale verwarming plus water voor in de badkamer. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Haier ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Te combineren met vloer en radiatorverwarming. De pomp warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een standalone oplossing. Het nadeel is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een prima model betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Ermelo.

Haier CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Haier warmtepomp prijzen februari 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV (En er is Haier subsidie). Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of misschien wel een standalone installatie? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Haier warmtepomp. Praktisch voor mensen die over willen stappen naar een energiezuinige bron van energie. Haier warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vergelijk offertes en kies de goedkoopste installateur.