CV-ketel vervangen Helenaveen Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Helenaveen? In feite heb je in april 2024 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een struikelblok waar veel Nederlanders mee worstelen. Vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is dan wijsheid? Dat hangt af van verscheidene randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Deurne ten aanzien van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina vergelijk je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen inzake het energieverbruik over 10 jaar. Via deze website check je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

  1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Helenaveen.
  2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
  4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
  5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Helenaveen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Helenaveen [Update april 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan sta je voor een kruispunt. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Helenaveen ligt het meest voor de hand. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en het rendement is uitstekend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over ZBPro installatie).

Advies warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag offertes op en selecteer een erkende warmtepomp installateur in Helenaveen. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Bekijk altijd of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Helenaveen

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Alleen, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van merken als Baxi en Thermagas. Wat is aan te raden voor mijn huis? Hier vergelijk jij per systeem meer details. Wat is het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar toepasbare energie voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.

  • Lage energierekening
  • Overheidssubsidies
  • Hoge investering
  • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Helenaveen: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3700 (incl. monteren).

  • Lage energienota
  • Overheidssubsidies
  • Hoge investering
  • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van unieke pelletkorrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

  • Snel terugverdiend
  • Automatische ontsteking
  • Veel onderhoud
  • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

  • Voorkomt schimmel
  • Per zone regelbaar
  • Helaas geen subsidie
  • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

  • Veiliger dan CV-ketel
  • Maakt geen geluid
  • Niet energiezuinig
  • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

  • Zeer efficiënt
  • Je weet waar de warmte vandaan komt
  • Eén leverancier per regio
  • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Helenaveen? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze experts zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de HR-ketel. Maar let op: de aanschafprijs is hoog (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) ligt tussen de €1950 tot €5500.

Winkelprijs

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Water/water) betaal je tussen de € 2300 en €18500. Ook interessant: CV-Ketel in Bentveld vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarnaast komen er installatiekosten bij kijken. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1500 tot €4100. Wil jij beslist een grond-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Verbruikskosten

Een gasgestookte ketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst tref jij de huidige vergoeding in Helenaveen. Deze liggen op het moment tussen de €1400 en €2000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Climaveneta WWR 0091T DHW2 heb je recht op €5200 en bij de Pico Energy NDA Premium L08EuC is dit €2000. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Deurne.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de 6 tot 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp is dit al snel 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Helenaveen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Huishoudens hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Scherpenisse.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van de info op deze pagina tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Helenaveen. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Het dure gas kan de deur uit. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de regio Helenaveen.