CV-ketel vervangen Scherpenisse Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Scherpenisse? Dan heb je in februari 2024 eigenlijk 2 keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Waar doe je dan goed aan? Dat heeft te maken met allerlei aspecten: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Tholen wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website detecteer je meerdere praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens ten opzichte van ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van deze website lees je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een gas-ketel, wat is de prijs, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Scherpenisse.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Scherpenisse?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Scherpenisse [Update februari 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat kun je het beste doen? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. De gasketel vervangen door warmtepomp in Scherpenisse is de meest populaire oplossing. Goed voor het milieu, betaalbaar en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Tesy installatie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die spoort met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een aangesloten warmtepomp installateur in Scherpenisse. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Scherpenisse

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijv. Bosch en ook Nefit. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij per alternatief bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Constante temperatuur
 • Hoge subsidies
 • Dure prijzen
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Scherpenisse: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €5000 met installeren.

 • Oneindige bron
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Geen complete vervanger
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken speciale korrels (pellets). Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Gezellige uitstraling
 • Geen koolmonoxide
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Koppelen met domotica
 • Geen recht op subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen extra units nodig
 • Energieverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuzevrijheid
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Scherpenisse? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever tegenover de traditionele ketel. Opmerking: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Zeeland) schommelt tussen de €1450 en €4400.

Artikelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride) liggen de prijzen tussen de €1500 en €16500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Lent vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Ten tweede krijg te doen met installatiekosten. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1500 – €4000. Wil jij beslist een bodem-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een instap ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

Een normale CV gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). In de actuele apparatenlijst ontdek jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Scherpenisse. De bedragen liggen tussen de €1900 – €3600. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta AW 0071HT/S kun je aanspraak maken op €2950 en m.b.t. de Hautec HCS-PN-42/2K (88SC0602SDPN5) krijg je €3300. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Tholen.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een aardwarmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Scherpenisse?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet afdoende. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Buren.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Middels cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Scherpenisse. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet, zonneboilers. As we speak krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Zeeland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in de regio Scherpenisse.