CV-ketel vervangen Tinte Stap over op groenere stroom en verlaag je energienota met €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Tinte? Grofweg heb je in april 2024 2 opties: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit verscheidene randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, in wat voor huis woon je, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Westvoorne met het oog op aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site vergelijk je de meeste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook het warmenet, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen met betrekking tot de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Aan de hand van de vergelijker check je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gasgestookte ketel, wat is de prijs, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies snel een item uit onze FAQ.

  1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tinte.
  2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
  4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
  5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Tinte?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Tinte [Update april 2024]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Tinte is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en het rendement is uitstekend. Hoe kan ik ’t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Ferroli).

Aanlegplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vergelijk alle tarieven en ga voor een echte warmtepomp installateur in Tinte. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Loop na of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Tinte

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Elco en ook Saunier Duval. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Op cvketel-warmtepomp.nl check jij per installatie aanvullende info. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie voor verwarming en warm water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

  • Minder Co2 uitstoot
  • Hoge subsidies
  • Hoog geprijsd
  • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Tinte: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €3800 (incl. monteren).

  • Lage energienota
  • Combineren met warmtepomp
  • Geen zelfstandig systeem
  • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op samengeperste korrels van hout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

  • Efficiënter dan houtkachel
  • Gemakkelijke brandstof
  • Voorraad pellets
  • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

  • Besparen op de energienota
  • Ventileren zonder warmteverlies
  • Helaas geen subsidie
  • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is meestal efficiënter.

  • Gas kan de deur uit
  • Geen extra units nodig
  • Een hoog verbruik
  • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

  • Geen dure onderhoudscontracten
  • Schoon en veilig
  • Monopolistisch systeem
  • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Tinte? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de HR-ketel. Kanttekening: de winkelprijzen liggen hoger (en de aansluitkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) varieert tussen de €1900 en €5200.

Productkosten

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €2800 en €15500. Zoek ook naar CV-Ketel in Nibbixwoud vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten liggen vaak tussen de €2000 en €4300. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een standaard lucht-lucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Verbruikskosten

De traditionele gasketel verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een historische subsidie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst signaleer je per systeem (merk & type) de subsidie in Tinte. Deze liggen op het moment tussen de €1050 tot €3000. Een rekenvoorbeeld: voor de Clivet WSAN-XIN 91 exc ontvang je €2350 en voor de Techneco Vulcan 06 ACRM (G/W) ligt dat op €2800. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Westvoorne.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 7 jaar, bij een grond-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Tinte?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Egmond aan den Hoef.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op cvketel-warmtepomp.nl check jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Tinte. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Eindelijk 0 op de gasmeter. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je betaalt veel minder voor energie. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels. Momenteel geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in en rondom Tinte.