CV-ketel vervangen Nibbixwoud Stap over op groenere stroom en bezuinig tot €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Nibbixwoud? Grofweg heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een struikelblok waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere invalshoeken: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Medemblik met betrekking tot warmtenetten en/of stadsverwarming. Op de site vind je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen ten opzichte van het energieverbruik over 10 jaar. Via de vergelijker ontdek je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nibbixwoud.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Nibbixwoud?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nibbixwoud [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Nibbixwoud is de meest populaire oplossing. Het draagt bij aan een schoner milieu, lage vanaf-prijzen en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Sanden systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een vakkundige warmtepomp installateur in Nibbixwoud. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is ons huis geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Nibbixwoud

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van merken als Bosch of Nefit. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Op deze pagina analyseer jij per alternatief bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naarbruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Klaar voor de toekomst
 • Subsidies tot €2.500
 • Dure prijzen
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Nibbixwoud: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3000 inclusief montage.

 • Uitstekend rendement
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van speciaal geproduceerde korrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Besparing tot 50%
 • Makkelijk in gebruik
 • Aantal modellen
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Eigen design mogelijk
 • Gemakkelijk te installeren
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen buitenunit
 • Een hoog verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk met warm water van verschillende bronnen. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Schoon en veilig
 • Geen keuze in aanbieder
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Nibbixwoud? Let dan op de verschillende kosten. Onze installateurs hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger vergeleken met de HR-ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) fluctueert tussen de €1200 en €4150.

Kostprijs

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Gebaseerd op de soorten systemen (Hybride, Lucht/water, Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €2300 en €13500. Vind alles uit over CV-Ketel in Griendtsveen vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Verder heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1500 – €4200. Neig jij naar een Bodem/water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energiekosten

Een CV-ketel werkt op basis van gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een vorstelijke subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst vind jij per systeem (merk & type) de subsidie in Nibbixwoud. Dit ligt vaak ergens tussen de €1700 – €2000. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Western Airconditioning CORE 9M krijg je €3000 en in in het geval van de Weider LW200 bedraagt dit €2400. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Medemblik.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een aardwarmtepomp is dit al snel 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Nibbixwoud?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Wiuwert.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Middels de info op deze pagina vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Nibbixwoud. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij een huis zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Nibbixwoud.