Ferroli warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bespaar tot wel €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Ferroli warmtepomp plaatsen

De beste Ferroli warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Derhalve zien we tal van alternatieven voor de gasketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op deze pagina bekijk je alle info over type systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Ferroli.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die matcht bij de woning en budget.
  3. Vraag offertes op en kies een vakkundige Ferroli warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Controleer of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Energie EST warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Ferroli warmtepomp past bij mijn situatie? Ferroli verkoopt verschillende warmtepompen, passend bij vrijwel elke woning (zoals de RVL-I Plus 5). De vraag is, welke installatie strookt met mijn wensen? Om die reden bespreken we in het kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Gouda.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie draagt zorg voor de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor radiatoren/vloerverwarming en tapwater (keuken / badkamer). Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Ferroli ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte in de aarde. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor je verwarming in huis en water om te douchen. Geschikt voor vloerverwarming en radiatoren. De installatie kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar op koude dagen of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een all-electric systeem. Belangrijk: dit betekent dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgevraagd toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Eindhoven.

Ferroli CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrisch systeem (zie Ferroli warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Ferroli subsidie). Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of juist een full electric opstelling? Graag horen wij over jouw ervaringen met Ferroli warmtepomp. Praktisch voor mensen die bezig zijn met een “groene” bron van energie. Ferroli warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag meerdere offertes aan en kies de goedkoopste installateur.