CV-ketel vervangen Wier Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Wier? We onderscheiden in april 2024 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Dit is een “issue” waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit diverse zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, in wat voor huis woon je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Menameradiel omtrent bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website detecteer je alle populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid m.b.t. de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels deze website ontdek je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

  1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wier.
  2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
  4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
  5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Wier?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wier [Update april 2024]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Wier is de meest populaire oplossing. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en het rendement is uitstekend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook CIAT systeem).

Advies warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die spoort met jouw woning, wensen en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een erkende warmtepomp installateur in Wier. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Onderzoek of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Wier

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Alleen, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Baxi + Mark. Wat is geschikt voor mijn situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl check jij per alternatief praktische info. Wat is de werkwijze, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

  • Verwarmt en koelt
  • Gemeentelijke subsidie
  • Prijs is hoog
  • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Wier: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4000 inclusief montage.

  • Tot 60% minder energie
  • Aantrekkelijke subsidieregeling
  • Geen complete vervanger
  • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken speciale houtkorrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

  • Besparing tot 50%
  • Automatische ontsteking
  • Elke 3 maand onderhoud
  • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

  • Ventileren zonder warmteverlies
  • Gemakkelijk te installeren
  • Panelen zijn nog vrij duur
  • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is meestal efficiënter.

  • Geen gebruik meer van gas
  • Bronnen boren niet nodig
  • Erg duur in gebruik
  • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

  • Zeer efficiënt
  • Schoon en veilig
  • Geen keuzevrijheid
  • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Wier? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €1250 - €4900.

Productprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Water/water, Hybride, Lucht/water, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2300 en €12000. Lees nu verder over CV-Ketel in Paesens vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1300 – €4800. Kies je voor eenaardwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een instap hybride warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomverbruik

De HR-ketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een royale ISDE subsidieregeling. Op de speciale apparatenlijst check jij de actuele subsidievergoeding in Wier. Deze liggen op het moment tussen de €1150 tot €3400. Een rekenvoorbeeld: voor de Eldom EE HPS 150 ontvang je €1100 en voor de Carrier 61WG045 ligt dat op €7000. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Menameradiel.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 5 tot 9 jaar, bij een grond-warmtepomp ga je richting de 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Wier?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet genoeg. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Nu ook online: warmtepomp Hee.


Gasvrij wonen steeds populairder

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van deze website vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Wier. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gasrekening gaat naar 0. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij ook leven zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers. Tegenwoordig ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Wier.