CV-ketel vervangen Abbekerk Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Abbekerk? In feite heb je in juli 2020 2 opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist een meer duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van meerdere onderdelen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Medemblik ten opzichte van warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze website detecteer je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Maar ook elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen m.b.t. de energieconsumptie over een jaar of 15. Met behulp van de vergelijker vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Druk op een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Abbekerk.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Abbekerk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Abbekerk [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is nu handig? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Abbekerk ligt het meest voor de hand. Het is een groene energiebron, lage vanaf-prijzen en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook ARGO).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een handige warmtepomp installateur in Abbekerk. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Is onze woning geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Abbekerk

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Buderus en Junkers. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Op deze website signaleer jij per product aanvullende info. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naarbruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Abbekerk: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €3400 inclusief aanleggen.

 • Goedkoop heet water
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Makkelijke bediening
 • Aantal modellen
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Besparen op de energienota
 • Gezond binnenklimaat
 • Helaas geen subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Eenvoudige techniek
 • Een hoog verbruik
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Constante temperatuur
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Abbekerk? Let dan op de verschillende kosten. Onze experts hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever vergeleken met de Gasgestookte ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) is op dit moment tussen de €1100 tot €4850.

Aanschafprijs

De kostprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Bodem/water, Lucht/lucht, Hybride, Lucht/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €2700 en €21500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Schokland vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Ten tweede moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1800 – €4500. Neig jij naar een grond-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een normale lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

Een normale CV werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een vorstelijke subsidie (ISDE). Op de apparatenlijst ontdek je de huidige vergoeding in Abbekerk. Vergoedingen schommelen tussen de €1700 – €3200. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Alpha Innotec SW 102H1 kun je aanspraak maken op €3000 en m.b.t. de Fujitsu Waterstage Monoblock 10 krijg je €2000. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Medemblik.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten geanalyseerd? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp is dit al snel 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Abbekerk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet voldoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Jonkersland.


De voordelen van gasvrij wonen

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op de info op deze pagina bekijk je een alternatieve cv ketel zonder gas in Abbekerk. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je betaalt niet voor duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Jouw woning zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: biomassaketel, het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. Momenteel krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrisch systeem is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Abbekerk.