De warmtepomp (Techneco Elga) die we u via deze site aanbieden, is een lucht-waterwarmtepomp met een binnen- en buitenunit. De kleine binnenunit kan geplaatst worden naast vrijwel elke opentherm HR-ketel. De Techneco Elga wordt standaard met een opentherm thermostaat geleverd. De buitenunit dient bij voorkeur binnen 10 meter van de binnenunit geplaatst te worden. De buitenunit kan op een dak of tegen de gevel, mits niet zichtbaar vanaf de straatzijde, geplaatst te worden. Bouwkundige aanpassingen en een grondgekoppelde bron zijn doorgaan niet nodig! Bekijk direct andere merken warmtepompen en vraag een offerte aan.
De voordelen van lucht-water
De voordelen van de hier aangeboden warmtepomp zijn:
- Geschikt voor de bestaande bouw
- Verwarmen én koelen
- Besparing op verwarmingskosten tot 30%
- Minimale bouwkundige aanpassingen
- Warmtepomp en HR-ketel worden aangestuurd door één regeling
- Geen grondgekoppelde bron nodig
- Werkt samen met alle HR-ketels
Hoe efficiënt is een warmtepompsysteem?
De warmte die de warmtepomp produceert, komt voor 75% van gratis warmte en voor 25% van elektriciteit om de pomp te laten werken. Een kwartje aan elektrische energie, geeft dus een euro aan warmte.
Zijn deze systemen duur?
De investering in een warmtepompsysteem is hoger dan in een conventioneel systeem. Dit wordt gecompenseerd door de energiebesparing, het comfort en de mogelijkheid tot koeling.
Kunnen de systemen ook koelen?
Ja. Bijna alle warmtepompen kunnen optioneel ook koelen. Dit kan actief of passief.
Is het verstandig om een onderhoudscontract bij een installateur af te sluiten?
Ja, wij adviseren dat te doen. Jaarlijkse inspectie van het systeem en het daaruit voortkomende onderhoud verlengt de levensduur van de warmtepomp.
Is vloerverwarming goed te combineren met een warmtepomp?
Ja, vloerverwarming is bij uitstek geschikt om te combineren met een warmtepomp.
Mag de warmtepomp in een kelder of garage staan?
Ja, dit mag. Zolang de temperatuur niet onder de 5°C zakt, of tot boven de 35°C oploopt.
Wat is passieve koeling?
Bij passieve koeling (ook wel vrije koeling genoemd), wordt warmte met een minimum aan energie uit de woning gehaald. Passieve koeling is tot 95% zuiniger dan een airco, maar koelt de woning wel minder.
Wat is actieve koeling?
De warmtepomp onttrekt in dat geval actief warmte aan de woning en geeft deze af aan de bodem. Het rendement van actieve koeling is lager dan passieve koeling, maar het systeem is altijd nog zuiniger dan een airco.
Zijn er aanpassingen aan mijn woning nodig voor installatie van de warmtepomp?
Bouwkundige aanpassingen kunnen tot een minimum beperkt worden. Eén doorvoer in de muur voor de twee leidingen volstaat. Zoek direct uit of jou woning in bijvoorbeeld Arnhem, Enschede, Amersfoort of Zaanstad geschikt is voor een installatie.