CV-ketel vervangen Zaandam Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Zaandam? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit meerdere aspecten: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Zaanstad aangaande aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hier signaleer je een aantal bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: het warmenet, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken t.a.v. ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels de vergelijker vind je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een gas-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zaandam.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Zaandam?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zaandam [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat kun je het beste doen? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Zaandam gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Toshiba systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die spoort met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en ga voor een vakkundige warmtepomp installateur in Zaandam. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Is ons huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zaandam

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Chappée en Geveke. Wat sluit aan bij mijn situatie? Op deze website vergelijk jij per systeem meer details. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar toepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gemeentelijke subsidie
 • Dure prijzen
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Zaandam: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €4000 inclusief aanleggen.

 • Goedkoop heet water
 • Snel geplaatst
 • Geen zelfstandig systeem
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal gemaakte korrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Gemakkelijke brandstof
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen ruimteverlies
 • Lage installatiekosten
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Energieverbruik
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk aangesloten op een warmtebron. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Geen tussenkomst van gas
 • Beperkte keuze
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Zaandam? Let dan op de verschillende kosten. Onze experts zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker in vergelijking met de traditionele ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) is op dit moment tussen de €2400 en €4400.

Productkosten

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Water/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride, Bodem/water) betaal je een bedrag tussen de €2300 en €19000. Zoek ook naar CV-Ketel in Rijen vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1200 tot €4000. Ga je voor een Bodem/water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

Een CV-ketel verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een historische ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst bekijk je per installatie de geldende subsidie in Zaandam. Vergoedingen schommelen tussen de €1150 en €3800. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de EnergyPanel Thermboil TB-300 I heb je recht op €1100 en bij de CLINT CWW/K/WP 31 is dit €3000. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Zaanstad.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zaandam?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Hindeloopen.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via deze website lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Zaandam. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers. Tegenwoordig geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Zaandam.