CV-ketel vervangen Afferden Maak een keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Afferden? In juli 2020 kun je kiezen uit alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Hoe weet jij nu wat goed is? Die keuze hangt af van meerdere componenten: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Druten betreffende warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder detecteer je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen t.a.v. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via deze website vergelijk je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat is de prijs, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies snel een van de thema’s hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Afferden.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Afferden?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Afferden [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Afferden is de meest populaire oplossing. Het is duurzaam, gunstig qua prijs en je hebt jouw investering snel terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Climer).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en neem een aangesloten warmtepomp installateur in Afferden. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Afferden

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Toch, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Bosch en Vaillant. Wat is aan te raden voor mijn woning? Via deze website check jij per type praktische info. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naardirect inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Versterkt energielabel huis
 • Hoge subsidies
 • Dure prijzen
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Afferden: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €3100 met installeren.

 • Gratis energie
 • Huis wordt meer waard
 • CV-ketel blijft nodig
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op houtkorrels, pellets genaamd. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Autonoom systeem
 • Veel onderhoud
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Gemakkelijk te installeren
 • Geen recht op subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Energieverbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Veiliger dan aardgas
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Afferden? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze vakmannen hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €2250 - €5700.

Kostprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €2400 en €14000. Ook interessant: CV-Ketel in Sellingen vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1500 tot €4000. Ga je voor een grond-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

Een gasketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst vind jij de actuele subsidievergoeding in Afferden. Dit ligt vaak ergens tussen de €1150 en €3500. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Alpha Innotec SWC 102H1 heb je recht op €3000 en bij de Galletti LCP 051MS is dit €5450. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Druten.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp is dit al snel 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Afferden?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Kalenberg.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Middels onze website vergelijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Afferden. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Wil jij een huis zonder gas? Kies dan voor producten als pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels. Tegenwoordig is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric systeem hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Gelderland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in Afferden.