CV-ketel vervangen Kalenberg Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Kalenberg? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Dit is een “issue” waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 gaat het gas er helemaal af. Hoe weet jij nu wat goed is? Die keuze hangt af van verschillende aspecten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Steenwijkerland rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website vind je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen omtrent onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl ontdek je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de onderstaande vragen.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kalenberg.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Kalenberg?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kalenberg [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Heb je al contact met de installateur gehad? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Kalenberg is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, betaalbaar en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Alpha Innotec).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een ervaren warmtepomp installateur in Kalenberg. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Ga na of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Kalenberg

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Brink en ook RLM. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Hier vind jij per product bruikbare informatie. Wat is het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar toepasbare energie voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Klaar voor de toekomst
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Kalenberg: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €3800 inclusief aanleggen.

 • Lagere energierekening
 • Gemeentelijke subsidie
 • Beperkte opslag
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels uit zaagsel en snippers. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Automatisch geregeld
 • Voorraad pellets
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer warmte op lokaal niveau. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Geen dwarrelende stof
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomverbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Collectieve oplossing
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuzevrijheid
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Kalenberg? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) schommelt tussen de €2050 en €4350.

Aanschafprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/lucht, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €1700 en €17000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Daarle vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Verder komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1500 – €5000. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het installeren van een instap hybride warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

Een normale CV gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een vorstelijke subsidieregeling (ISDE). In de actuele apparatenlijst vind jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Kalenberg. Vergoedingen schommelen tussen de €1150 – €2700. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Galletti ENX012HL kun je aanspraak maken op €2900 en m.b.t. de Sanden GEU-45HP-PM + CENTOWER-2CD-300 krijg je €1250. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Steenwijkerland.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten op een rij gezet? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een grond-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Kalenberg?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Veel mensen weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Sweikhuizen.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op deze website bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Kalenberg. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je betaalt niet voor duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij een huis zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrisch systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Overijssel.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Kalenberg.