CV-ketel vervangen Andelst Verlaag jou gasverbruik en realiseer een besparing tot wel €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Andelst? Grofweg heb je in februari 2024 2 keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een tweestrijd waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van verschillende zaken: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel wil je uitgeven, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Overbetuwe met betrekking tot bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website vind je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken wat betreft ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Via deze pagina ontdek je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Andelst.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Andelst?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Andelst [Update februari 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan moet je alle innovaties afwegen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Andelst is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het 7 stappen model ( of bekijk iDM).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en neem een echte warmtepomp installateur in Andelst. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Ga na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Andelst

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van merken als Dru of Mark. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op cvketel-warmtepomp.nl vind jij per product aanvullende info. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Lage energierekening
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge installatiekosten
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Andelst: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €5000 (plaatsing inbegrepen).

 • Lagere energierekening
 • Waardestijging van woning
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtblokken en snippers.

 • Snel terugverdiend
 • Makkelijk in gebruik
 • Aantal modellen
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Flexibel
 • Geen leidingen aanleggen
 • Nog relatief duur
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasverbruik naar 0
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Gebruik veel energie
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Zeer efficiënt
 • Veiliger dan aardgas
 • Eén leverancier per regio
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Andelst? Dan krijg je te maken met meerdere type kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter ten opzichte van de CV-ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €2350 tot €5950.

Artikelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/lucht, Bodem/water, Water/water, Hybride, Lucht/water) betaal je tussen de € 2700 en €15500. Vind alles uit over CV-Ketel in Sirjansland vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten schommelen gemiddeld tussen de €1600 tot €3700. Kies je voor eengrond-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

De HR-ketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een gulle subsidieregeling (ISDE). Op deze handige apparatenlijst bekijk jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Andelst. Deze liggen op het moment tussen de €1700 – €2800. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Alpha Innotec SWP 451 krijg je €6300 en in in het geval van de Galletti LCX 091HQ bedraagt dit €7900. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Overbetuwe.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Andelst?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Groot nadeel is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet bestendig. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Klijndijk.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van de info op deze pagina lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Andelst. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Kies dan voor producten als het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel. De komende jaren geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric systeem hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs uit Andelst.