CV-ketel vervangen Ankeveen Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Ankeveen? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzes: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Een struikelblok waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van velerlei onderdelen: hoeveel wil je besparen, wat mag het kosten, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Wijdemeren met het oog op warmtenetten en/of stadsverwarming. Op de site ontdek je een aantal bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: biomassaketel, het warmenet, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken wat betreft ons toekomstig energieverbruik. Op basis van onze website vergelijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ankeveen.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Ankeveen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ankeveen [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Ankeveen is een absolute aanrader. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en je hebt jouw investering snel terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Mastertherm).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een degelijke warmtepomp installateur in Ankeveen. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Controleer of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn huis geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Ankeveen

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van merken als Atag of natuurlijk Sentry. Wat sluit aan bij mijn wensen? Op de site vergelijk jij per alternatief aanvullende info. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in bruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Verwarmt en koelt
 • Overheidssubsidies
 • Hoge tarieven
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Ankeveen: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3000 met monteren.

 • Ook in de winter prima rendement
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels (zogenoemde pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Programmeerbaar
 • Veilig en regelbaar
 • Minimale voorraad hout
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Geen leidingen aanleggen
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Ankeveen? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger vergeleken met de Gasgestookte ketel. Cruciaal: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) ligt tussen de €1100 en €4750.

Winkelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Bodem/water, Water/water, Lucht/lucht, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €3800 en €21000. Zoek ook naar CV-Ketel in Slijk-Ewijk vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs liggen vaak tussen de €2000 en €3700. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

Een normale CV draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn de gevolgen? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst ontdek jij de actuele subsidievergoeding in Ankeveen. De bedragen liggen tussen de €2000 en €4000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Alpha Innotec WZS 42H3M heb je recht op €2800 en bij de Galletti LCX 104HL is dit €7700. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Wijdemeren.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp is dit al snel een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Ankeveen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is straks niet toegestaan. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Koarnjum.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via onze website check je een alternatieve cv ketel zonder gas in Ankeveen. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? Je hebt volop keuze: elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Holland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in de buurt van Ankeveen.