CV-ketel vervangen Arnemuiden Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Arnemuiden? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een geval waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat is nu een handige keuze? Die keuze hangt af van meerdere aspecten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: check ook het beleid van de gemeente Middelburg omtrent warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier analyseer je verschillende populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Evenwel: infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met het oog op het energieverbruik over 10 jaar. Met behulp van deze website vind je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Arnemuiden.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Arnemuiden?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Arnemuiden [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan moet je alle innovaties afwegen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Arnemuiden is een absolute aanrader. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Panasonic).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een vakkundige warmtepomp installateur in Arnemuiden. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Inspecteer of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Arnemuiden

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Elco of natuurlijk Viessmann. Wat is geschikt voor mijn huis? Op deze website check jij per optie praktische info. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar toepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Verwarmt en koelt
 • Hoge subsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Arnemuiden: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €4600 (incl. monteren).

 • Voordelig warm water
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van kleine korrels houtafval. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Eenvoudig te installeren
 • Geen koolmonoxide
 • Veel onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Onderhoudsvrij
 • Helaas geen subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen buitenunit
 • Een hoog verbruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuze in aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Arnemuiden? Houdt dan goed overzicht over de diverse kosten. Onze experts hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter ten opzichte van de gas-ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en de aansluitkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zeeland) schommelt tussen de €1350 tot €4750.

Kostprijs

De kostprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht, Water/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3200 en €19500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Sneek vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1900 en €4500. Kies je voor eenBodem/water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst bekijk je per systeem (merk & type) de subsidie in Arnemuiden. Dit ligt vaak ergens tussen de €1000 – €3500. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Alpha Innotec WZSV92H3M kun je aanspraak maken op €2800 en m.b.t. de Galletti MPE 024H krijg je €3050. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Middelburg.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 5 tot 9 jaar, 0moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Arnemuiden?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV. Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Koningsbosch.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Arnemuiden. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Eindelijk 0 op de gasmeter. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij ook leven zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers. Op dit moment heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Zeeland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs uit Arnemuiden.