CV-ketel vervangen Baarle-Nassau Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Baarle-Nassau? Grofweg heb je in juli 2024 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is dan wijsheid? Dat heeft te maken met diverse componenten: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Baarle-Nassau betreffende aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Via deze website bekijk je een aantal bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens ten opzichte van het energieverbruik over 10 jaar. Op deze website check je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Baarle-Nassau.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Baarle-Nassau?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Baarle-Nassau [Update juli 2024]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is nu handig? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Baarle-Nassau is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook TechniQ-Energy).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en ga in zee met een degelijke warmtepomp installateur in Baarle-Nassau. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Ga na of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Baarle-Nassau

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Atag of natuurlijk Novum. Wat past bij mijn mijn wensen? Hier check jij per soort een korte uitleg. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en vormt dit om naar warmte die je kunt gebruiken voor verwarming en warm water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Klaar voor de toekomst
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Baarle-Nassau: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €4800 (plaatsing inbegrepen).

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Onderhoudsvriendelijk
 • CV-ketel blijft nodig
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van samengeperste korrels van hout. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Gemakkelijke brandstof
 • Voorraad pellets
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief in combinatie met zonnepanelen.

 • Eigen design mogelijk
 • Koppelen met domotica
 • Helaas geen subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasverbruik naar 0
 • Eenvoudige techniek
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuzevrijheid
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Baarle-Nassau? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de CV-ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €1950 - €4150.

Artikelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op de soorten systemen (Ventilatielucht, Lucht/water, Lucht/lucht, Water/water, Bodem/water) liggen de prijzen tussen de €2000 en €19000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Spijkenisse vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarnaast komen er installatiekosten bij kijken. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1600 tot €3400. Neig jij naar een aardwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een basic ventilatielucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

De traditionele gasketel verbruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een royale ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst ontdek jij per installatie de geldende subsidie in Baarle-Nassau. Dit ligt vaak ergens tussen de €1750 en €2600. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Climaveneta BWR 0025MS DHW2 geldt een subsidie van €2500 en ten aanzien van de Galletti MPED035H geldt een bedrag van €3950. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Baarle-Nassau.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een eenvoudig systeem (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Baarle-Nassau?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Kring van Dorth.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van de info op deze pagina lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Baarle-Nassau. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij ook leven zonder gas? Kies dan voor producten als zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels. Momenteel ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de regio Baarle-Nassau.