TechniQ-Energy warmtepomp Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



TechniQ-Energy warmtepomp plaatsen

Een geschikte TechniQ-Energy warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daardoor zien we de wereld aan alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Met behulp van deze pagina vind je praktische info over verschillen tussen installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van TechniQ-Energy.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een betrouwbare TechniQ-Energy warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Stiebel-Eltron warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke TechniQ-Energy warmtepomp past bij mijn situatie? TechniQ-Energy heeft een hele wirwar aan warmtepompen, aansluitend bij zowat elk huis (zoals de TQE-AIR-MONO-14KW). Echter, welk systeem matcht bij mijn ideaalplaatje? Onderstaand bespreken we kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) dankzij een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Rozendaal.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze warmte wordt gebruikt voor verwarmd water. Dit wordt weer gebruikt voorradiatoren/vloerverwarming en/of tapwater (keuken / badkamer). Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een TechniQ-Energy ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar direct inzetbare energie. Voor de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch systeem. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgevraagd product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Raalte.

TechniQ-Energy CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk TechniQ-Energy warmtepomp prijzen december 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning (En er is TechniQ-Energy subsidie). Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of juist een full electric pomp? Deel gerust jouw ervaringen met TechniQ-Energy warmtepomp. Waardevol voor woningbezittersdie over willen stappen naar een energiezuinige energiebron. TechniQ-Energy warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vergelijk alle aanbieders en vind de installateur voor jouw klus