CV-ketel vervangen Baars Stap over op groenere stroom en verlaag je energienota met €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Baars? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een geval waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van meerdere onderdelen: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Steenwijkerland t.a.v. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze pagina ontdek je de belangrijkste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen omtrent de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van deze website bekijk je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Klik op een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Baars.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Baars?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Baars [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Baars is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en de terugverdientijd is prima. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Thercon).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een betrouwbare warmtepomp installateur in Baars. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk altijd of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Baars

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Coopra of natuurlijk Viessmann. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Op deze pagina ontdek jij per product bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar toepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Subsidies tot €2.500
 • Niet voordelig
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Baars: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4600 met monteren.

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Subsidies tot €2.500
 • CV-ketel blijft nodig
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciale houtkorrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

 • CO2-neutraal stoken
 • Autonoom systeem
 • Voorraad pellets
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Eenvoudig te installeren
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Warmt snel op
 • Eenvoudige techniek
 • Gebruik veel energie
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Schoon en veilig
 • Monopolistisch systeem
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Baars? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze deskundigen hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter vergeleken met de gas-ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Overijssel) ligt tussen de €1300 tot €5050.

Winkelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Hybride, Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/water, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3000 en €18000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Sprundel vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1500 – €3200. Kies je voor eengrondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale ventilatielucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een normale CV draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een gulle subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst signaleer jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Baars. Dit ligt vaak ergens tussen de €2000 tot €2000. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Climaveneta BWR 0025T MTD2 krijg je €2650 en in in het geval van de Galletti MPED066H bedraagt dit €6550. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Steenwijkerland.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen onderzocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 6 tot 8 jaar, 0ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Baars?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Kropswolde.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van deze website check jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Baars. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel. As we speak heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric systeem mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Overijssel.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de buurt van Baars.