CV-ketel vervangen Sprundel Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Sprundel? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een kwestie waar veel Nederlanders mee worstelen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Rond voorjaar 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Rucphen m.b.t. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site bekijk je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook zonneboilers, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen omtrent het energieverbruik over 10 jaar. Aan de hand van deze website vergelijk je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sprundel.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Sprundel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sprundel [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Sprundel is een absolute aanrader. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en het rendement ligt verrassend hoog. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het 7 stappen model ( of bekijk NRGTEQ warmtepompen).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die spoort met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag offertes op en ga in zee met een erkende warmtepomp installateur in Sprundel. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Onderzoek of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Sprundel

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Coopra of natuurlijk Saunier Duval. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Op deze website vind jij per soort aanvullende info. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Lage energierekening
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Prijs is hoog
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Sprundel: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4000 inclusief montage.

 • Eenvoudig te integreren
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels uit zaagsel en snippers. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op snippers- en/of houtblokken.

 • Snel terugverdiend
 • Autonoom systeem
 • Veel onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Flexibel
 • Lange levensduur
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Erg duur in gebruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • 100% groene warmte
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Sprundel? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze experts hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de gas-ketel. Cruciaal: de winkelprijzen liggen hoger (+ dure aanlegkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) ligt tussen de €2450 en €5150.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Hybride, Lucht/lucht, Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht) betaal je tussen de € 3700 en €16500. Ook interessant: CV-Ketel in Marrum vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1900 – €3200. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een standaard ventilatielucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energieverbruik

Een CV-ketel werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een royale ISDE subsidieregeling. Middels de officiële apparatenlijst detecteer jij de actuele subsidievergoeding in Sprundel. De bedragen liggen tussen de €1850 en €3600. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Climaveneta NX-N /CA 0252P geldt een subsidie van €6350 en ten aanzien van de NRGTEQ TNG40 (G/W) geldt een bedrag van €5800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Rucphen.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen onderzocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 6 tot 8 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Sprundel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Diepenheim.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via cvketel-warmtepomp.nl tref jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Sprundel. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij ook leven zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: het warmenet, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Sprundel.