CV-ketel vervangen Bad Nieuweschans Kies voor een duurzaam alternatief en verlaag je energienota met €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Bad Nieuweschans? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat is nu een handige keuze? Die keuze hangt af van meerdere invalshoeken: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Oldambt betreffende bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder detecteer je de meest gekozen populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Maar ook elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met het oog op ons toekomstig energieverbruik. Op de vergelijker lees je alle handige informatie. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de thema’s hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bad Nieuweschans.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Bad Nieuweschans?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bad Nieuweschans [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Bad Nieuweschans gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, voordelig en het rendement is uitstekend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Toshiba).

Advies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en neem een vakbekwame warmtepomp installateur in Bad Nieuweschans. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk kritisch of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bad Nieuweschans

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van bijvoorbeeld Ferroli of natuurlijk Sentry. Wat sluit aan bij mijn woning? Hier vind jij per alternatief meer details. Wat is het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Overheidssubsidies
 • Hoog geprijsd
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Bad Nieuweschans: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €4700 met installeren.

 • Goedkoop heet water
 • Waardestijging van woning
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op samengeperste korrels van hout. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtsnippers of blokken.

 • Gezellige uitstraling
 • Eenvoudig in te stellen
 • Veel onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen ruimteverlies
 • Eenvoudig te installeren
 • Geen recht op subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen buitenunit
 • Energieverbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Bad Nieuweschans? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de HR-ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Groningen) is op dit moment tussen de €2550 - €5450.

Aanschafprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Water/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/water, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1500 en €15500. Zoek ook naar CV-Ketel in St. Annaparochie vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1700 en €3200. Kies je voor eengrondwater-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

De traditionele gasketel verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze vorstelijke ISDE subsidieregeling. Middels de officiële apparatenlijst ontdek je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Bad Nieuweschans. Deze liggen op het moment tussen de €1300 tot €2900. Een rekenvoorbeeld: voor de Climaveneta BWR 0031MS MTD2 ontvang je €2650 en voor de Galletti MPEDT040H ligt dat op €4500. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Oldambt.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten met elkaar verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp ga je richting de 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bad Nieuweschans?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Kudelstaart.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Middels onze website check jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Bad Nieuweschans. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gaskosten gaan verdwijnen. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energielasten dalen dan significant. Wil jij een huis zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. As we speak is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Groningen.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in Bad Nieuweschans.