Toshiba warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bespaar ieder jaar tot €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenToshiba warmtepomp plaatsen

Online een Toshiba warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daardoor zien we verschillende alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Met behulp van CVketel-warmtepomp.nl bekijk je alle details over verschillen tussen installaties, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Toshiba.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vergelijk de prijzen en selecteer een degelijke Toshiba warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Tesy warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Toshiba warmtepomp kan ik het beste installeren? Toshiba heeft een hele scala aan warmtepompen, aansluitend bij bijna elk huis (zoals de Estia HWS-1104H-E1). Echter, welk apparaat strookt met mijn ideaalplaatje? Hieronder beoordelen we kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) dankzij een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Tiel.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Deze warmte komt ten goede van warm water. En dat komt ten goede van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Toshiba ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk aan energie voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. Prima in te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Dit systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in vergelijking met een standalone oplossing. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte type is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Roosendaal.

Toshiba CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrisch systeem (zie Toshiba warmtepomp prijzen juli 2020). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Toshiba subsidie). Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet toegestaan. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een volledig elektrische opstelling? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Toshiba warmtepomp. Nuttig voor woningbezittersdie op zoek zijn naar een “groene” wijze van verwarming. Toshiba warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag offertes op en vind de installateur voor jouw klus