CV-ketel vervangen Baflo Maak een keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Baflo? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een “issue” waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met allerlei overwegingen: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: check ook het beleid van de gemeente Winsum wat betreft warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder vergelijk je de meest gekozen veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen m.b.t. ons toekomstig energieverbruik. Op deze pagina vergelijk je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Baflo.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Baflo?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Baflo [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Heb je al contact met de installateur gehad? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Baflo gebeurt steeds meer. Goed voor het milieu, voordelig en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Venco).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een handige warmtepomp installateur in Baflo. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk altijd of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Baflo

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Ferroli en Mark. Wat is aan te raden voor mijn woning? Op de site vind jij per alternatief meer details. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar toepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Subsidies tot €2.500
 • Prijs is hoog
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Baflo: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs schommelt rond de €4000 inclusief aanleggen.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van houtzaagsel. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met houtblokken en snippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Makkelijk in gebruik
 • Hoog servicegehalte
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Overal te plaatsen
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Eenvoudige techniek
 • Niet energiezuinig
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen tussenkomst van gas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Baflo? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze deskundigen zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever tegenover de HR-ketel. Belangrijk: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Groningen) ligt tussen de €1600 tot €5900.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht, Lucht/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €2400 en €12000. Ook interessant: CV-Ketel in Stadskanaal vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarnaast komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1200 tot €4300. Wil jij beslist een bodem-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomverbruik

De HR-ketel draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Daarom is er een vorstelijke subsidieregeling (ISDE). In de actuele apparatenlijst tref jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Baflo. Dit fluctueert momenteel tussen de €2000 en €3800. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta BWR 0031TS MTD2 kun je aanspraak maken op €2650 en m.b.t. de Galletti MPEDT061H krijg je €4800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Winsum.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een eenvoudig systeem (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Baflo?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Lees nu verder over warmtepomp Kwadendamme.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van onze website lees je over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Baflo. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je betaalt niet voor duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Je hebt volop keuze: zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Groningen.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in Baflo.