CV-ketel vervangen Balk Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Balk? In feite heb je in juni 2021 2 keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Het is een dilemma waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf begin 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is dan wijsheid? Dat hangt af van verscheidene onderdelen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: check ook het beleid van de gemeente De Friese Meren inzake bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier vergelijk je een aantal bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen t.a.v. het energieverbruik over 10 jaar. Op deze pagina check je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Balk.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Balk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Balk [Update juni 2021]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Balk is een absolute aanrader. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en je hebt jouw investering snel terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Wolf).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een aangesloten warmtepomp installateur in Balk. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Loop na of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Balk

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Maar er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Agpo cv Ketels en Sentry. Welke past nu bij mijn mijn huis? Via deze website bekijk jij per type aanvullende info. Hoe werkt het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en verandert dit in toepasbare energie voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Gunstig energieverbruik
 • Hoge subsidies
 • Dure prijzen
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Balk: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4000 met installeren.

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Dure systemen
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal gemaakte korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtsnippers of blokken.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Geen koolmonoxide
 • Intensief onderhoud nodig
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief in combinatie met zonnepanelen.

 • Besparen op de energienota
 • Geen leidingen aanleggen
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen geluidsoverlast
 • Een hoog verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Schoon en veilig
 • Geen keuze in aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Balk? Let dan op de meerdere type kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de CV-ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) schommelt tussen de €1600 tot €5350.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €2700 en €16000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Stavenisse vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1200 tot €3400. Wil jij beslist een water-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap ventilatiewarmtepomp is juist weer goedkoper.

Verbruikskosten

Een CV-ketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat dit betekent? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een historische subsidie (ISDE). In de actuele apparatenlijst ontdek je de actuele subsidievergoeding in Balk. Deze liggen op het moment tussen de €1050 tot €2100. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Climaveneta BWR 0061T DHW2 geldt een subsidie van €3100 en ten aanzien van de Galletti MPET061H geldt een bedrag van €5750. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente De Friese Meren.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten uitgezocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Wanneer je kiest voor een basis model ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op minder dan 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Balk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Lees nu verder over warmtepomp Lage Mierde.


Gasvrij wonen steeds populairder

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Aan de hand van deze website bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Balk. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs uit Balk.