CV-ketel vervangen Beekbergen Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Beekbergen? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Je komt in een situatie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is nu een handige keuze? Dat hangt af van diverse invalshoeken: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Apeldoorn aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina detecteer je verschillende populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid aangaande de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Middels de vergelijker vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Beekbergen.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Beekbergen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Beekbergen [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Beekbergen is de meest populaire oplossing. Het is duurzaam, voordelig en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook ADG Dynamics warmtepomp).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en neem een handige warmtepomp installateur in Beekbergen. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Ga na of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Beekbergen

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van merken als AWB of Remeha. Wat is geschikt voor mijn wensen? Op deze website vind jij per type bruikbare informatie. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar toepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge investering
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Beekbergen: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3400 (incl. monteren).

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Gemeentelijke subsidie
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken unieke pelletkorrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtblokken en snippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Geen koolmonoxide
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Lucht droogt niet uit
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen extra units nodig
 • Energieverbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Constante temperatuur
 • Eén leverancier per regio
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Beekbergen? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze deskundigen zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter vergeleken met de CV-ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €1650 en €5500.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht, Hybride, Bodem/water) betaal je een bedrag tussen de €1700 en €22000. Zoek ook naar CV-Ketel in Stoutenburg vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarnaast zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1200 tot €4900. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een instap hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

Een CV-ketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een royale ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst vind je per installatie de geldende subsidie in Beekbergen. Dit fluctueert momenteel tussen de €1300 en €2400. De hoogte wisselt: voor de installatie van de CTC EcoPart 406 + CTC EcoZenith 550 krijg je €2800 en in in het geval van de Galmet Basic 270 GT bedraagt dit €1100. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Apeldoorn.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten bekeken? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 7 jaar, 0moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Beekbergen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Lauwersoog.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op basis van onze website tref je een alternatieve cv ketel zonder gas in Beekbergen. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Het dure gas kan de deur uit. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen. As we speak geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Gelderland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs uit Beekbergen.