CV-ketel vervangen Beerzerveld Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Beerzerveld? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Een tweestrijd waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat is nu een handige keuze? Dat hangt af van velerlei onderdelen: hoe “groen” wil je zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Ommen met het oog op warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze website vergelijk je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen t.a.v. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Middels de vergelijker bekijk je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Beerzerveld.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Beerzerveld?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Beerzerveld [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Beerzerveld is een absolute aanrader. Je bent “groen” bezig, voordelig en het rendement is uitstekend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Alpha Innotec warmtepomp).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een ervaren warmtepomp installateur in Beerzerveld. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Trek na of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Beerzerveld

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Berreta en Saunier Duval. Wat is geschikt voor mijn huis? Hieronder bekijk jij per mogelijkheid praktische info. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naardirect inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge installatiekosten
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Beerzerveld: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3000 met installeren.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Onderhoudsvriendelijk
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Voorraad pellets
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Eenvoudig te installeren
 • Helaas geen subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Niet energiezuinig
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet gevuld met warm water. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Geen tussenkomst van gas
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Beerzerveld? Dan moet je rekening houden met diverse kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Van belang: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Overijssel) fluctueert tussen de €2150 tot €4300.

Aanschafprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht, Hybride) liggen de prijzen tussen de €2100 en €12000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Strijen vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1200 tot €4600. Heb jij voorkeur voor een water-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een standaard ventilatielucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

De HR-ketel werkt met aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling (ISDE). Op deze handige apparatenlijst check jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Beerzerveld. Vergoedingen schommelen tussen de €1400 – €3100. De hoogte wisselt: voor de installatie van de CTC EcoPart 408 + CTC EcoZenith 550 krijg je €2800 en in in het geval van de GENERAL Waterstage Comfort 10 bedraagt dit €2100. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Ommen.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de 10 jaar, bij een water-water warmtepomp is dit al snel een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Beerzerveld?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: goedkoop, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Leens.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Aan de hand van onze website vind jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Beerzerveld. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet. De komende periode ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrisch systeem mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Overijssel.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de buurt van Beerzerveld.