CV-ketel vervangen Bergen Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Bergen? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist een meer duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 gaat het gas er helemaal af. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van diverse componenten: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Bergen met het oog op bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website detecteer je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Maar ook het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken rond de energieconsumptie over een jaar of 15. Op onze website vergelijk je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bergen.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Bergen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bergen [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan moet je alle innovaties afwegen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Bergen is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, lage vanaf-prijzen en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook ELCO warmtepomp).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een doorgewinterde warmtepomp installateur in Bergen. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bergen

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Toch, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van merken als Chappée en ook Novum. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Hieronder signaleer jij per optie bruikbare informatie. Wat is het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Subsidies tot €2.500
 • Niet goedkoop
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Bergen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De kosten liggen rond €3800 inclusief aanleggen.

 • Oneindige bron
 • Hoge subsidies
 • Dure systemen
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op kleine korrels houtafval. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Autonoom systeem
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Geluid- en reukloos
 • Geen dwarrelende stof
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen extra units nodig
 • Stroomvreter
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Schoon en veilig
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Bergen? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Opmerking: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Limburg) fluctueert tussen de €1150 - €4600.

Kosten van de pomp

De kosten van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Ventilatielucht, Water/water, Hybride, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3500 en €18500. Zoek ook naar CV-Ketel in Ter Aar vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1100 en €5000. Heb jij voorkeur voor een grond-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een normale ventilatiewarmtepomp is juist weer goedkoper.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst tref je per installatie de geldende subsidie in Bergen. Dit fluctueert momenteel tussen de €1800 en €3000. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de CTC EcoPart i425 PRO + CTC Ecologic geldt een subsidie van €4400 en ten aanzien van de GREE GRS-CQ8.OPd/NaD-K geldt een bedrag van €1900. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Bergen.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de 6 tot 8 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bergen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Leur.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Middels de info op deze pagina tref je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Bergen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Neem dat de volgende opties in overweging: het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen. As we speak heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Limburg.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in de buurt van Bergen.