CV-ketel vervangen Beutenaken Maak een keuze voor groene energie en bespaar tot wel €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Beutenaken? In feite heb je in juni 2021 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een “issue” waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is nu een handige keuze? Die keuze hangt af van meerdere randvoorwaarden: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Gulpen-Wittem t.a.v. warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website vind je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens m.b.t. ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op cvketel-warmtepomp.nl check je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Klik op een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Beutenaken.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Beutenaken?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Beutenaken [Update juni 2021]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Beutenaken gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, lage vanaf-prijzen en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk Hewalex warmtepomp).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een ervaren warmtepomp installateur in Beutenaken. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Ga na of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Beutenaken

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Brink of Junkers. Wat past bij mijn mijn situatie? Op de site analyseer jij per systeem bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar toepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Verwarmt en koelt
 • Hoge subsidies
 • Dure prijzen
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Beutenaken: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs ligt rond de €3500 inclusief aanleggen.

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Weinig onderhoud
 • Lange terugverdientijd
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciaal geproduceerde korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op andere houtproducten (snippers).

 • Eenvoudig te installeren
 • Automatisch geregeld
 • Intensief onderhoud nodig
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Geen subsidies mogelijk
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen geluidsoverlast
 • Niet energiezuinig
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Collectieve oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Monopolistisch systeem
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Beutenaken? Let dan op de meerdere type kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Opmerking: de aanschaftarieven liggen hoog (en de aansluitkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Limburg) ligt tussen de €2450 en €4800.

Productprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/lucht, Hybride, Water/water, Bodem/water, Lucht/water) betaal je tussen de € 3500 en €12000. Lees nu verder over CV-Ketel in Tersoal vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €2000 tot €3800. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een standaard (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energieverbruik

De HR-ketel verbruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn de gevolgen? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst tref jij de huidige vergoeding in Beutenaken. Dit fluctueert momenteel tussen de €1750 – €3400. De hoogte wisselt: voor de installatie van de ELCO Aquatop T28HR krijg je €4700 en in in het geval van de Hautec HWL-A-92/2T-S (88LT1842SCLN5) bedraagt dit €7000. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Gulpen-Wittem.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 7 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Beutenaken?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Lievelde.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels deze website bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Beutenaken. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij ook leven zonder gas? De keuze is reuze: infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers. De komende jaren geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Limburg.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Beutenaken.