CV-ketel vervangen Bleiswijk Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Bleiswijk? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat is dan wijsheid? Dat heeft te maken met allerlei aspecten: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Lansingerland inzake aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Via deze website vind je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook biomassaketel, het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens m.b.t. ons toekomstig energieverbruik. Met behulp van deze pagina vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bleiswijk.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Bleiswijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bleiswijk [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Bleiswijk is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, aantrekkelijk geprijsd en je investering heb je snel terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Meeting warmtepomp).

Advies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een bedreven warmtepomp installateur in Bleiswijk. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bleiswijk

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Toch, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van bijvoorbeeld Brötje of Junkers. Wat past bij mijn mijn situatie? Op deze website vergelijk jij per optie aanvullende info. Hoe werkt het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Lage energierekening
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Bleiswijk: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €4500 (plaatsing inbegrepen).

 • Ook in de winter prima rendement
 • Snel geplaatst
 • Geen complete vervanger
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van kleine korrels houtafval. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtblokken en snippers.

 • Gezellige uitstraling
 • Automatische ontsteking
 • Investering rond de €2.500
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Gemakkelijk te installeren
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Bronnen boren niet nodig
 • Erg duur in gebruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Bleiswijk? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze vakmannen zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de CV-ketel. Belangrijk: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) varieert tussen de €2950 - €5450.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht) betaal je tussen de € 3600 en €22000. Ook interessant: CV-Ketel in Tirns vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1900 en €4400. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het monteren van een instap ventilatielucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomkosten

Een normale CV draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Profiteer snel van deze royale ISDE subsidieregeling. Op deze handige apparatenlijst vind jij de huidige vergoeding in Bleiswijk. Dit fluctueert momenteel tussen de €1550 tot €2400. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Enerso BW 23 EVI geldt een subsidie van €4400 en ten aanzien van de Hidros LHA.1002.XL geldt een bedrag van €7250. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Lansingerland.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen onderzocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 7 jaar, bij een water-water warmtepomp ga je richting de een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bleiswijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Veel mensen weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Loenen.


Een gasvrije woning

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Via onze website lees je over een alternatieve cv ketel zonder gas in Bleiswijk. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers. As we speak krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrisch systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Bleiswijk.