CV-ketel vervangen Blessum Maak een keuze voor groene energie en bezuinig tot €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Blessum? Grofweg heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat hangt af van meerdere componenten: hoe “groen” wil je zijn, welk bedrag wil jij spenderen, heb je een nieuw of juist ouder huis, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Menameradiel aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier signaleer je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten aanzien van het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van de vergelijker vergelijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Blessum.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Blessum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Blessum [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan moet je alle innovaties afwegen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Blessum is de meest populaire oplossing. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Mitsubishi Electric warmtepomp).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en kies een erkende warmtepomp installateur in Blessum. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk altijd of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Blessum

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Agpo cv Ketels en ook Viessmann. Wat past bij mijn mijn situatie? Via deze website analyseer jij per systeem bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Blessum: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €5000 met monteren.

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Snel geplaatst
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op houtkorrels, pellets genaamd. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • Zeer sfeervol
 • Automatische ontsteking
 • Minimale voorraad hout
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Lage installatiekosten
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomvreter
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen kans op gaslek
 • Slechts één aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Blessum? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze vakmannen zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker in vergelijking met de gas-ketel. Maar let op: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €2350 - €5750.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Hybride, Bodem/water, Lucht/lucht, Lucht/water, Water/water) betaal je tussen de € 3000 en €19000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Tjerkgaast vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1100 en €3300. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige hybride warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een historische ISDE-subsidie. In de actuele apparatenlijst bekijk je de huidige vergoeding in Blessum. Dit fluctueert momenteel tussen de €1700 en €2700. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Enerso BW 49 EVI krijg je €6900 en in in het geval van de Hidros LHA.302.LS bedraagt dit €3150. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Menameradiel.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de minder dan 10 jaar, bij een aardwarmtepomp is dit al snel 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Blessum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Loënga.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl tref jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Blessum. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gasrekening gaat naar 0. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij een huis zonder gas? De keuze is reuze: infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet. Hedendaags geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Friesland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in de regio Blessum.