CV-ketel vervangen Bloemendaal Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Bloemendaal? In juli 2020 kun je kiezen uit opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit velerlei overwegingen: wat is de gewenste duurzaamheid, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Bloemendaal aangaande aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hier bekijk je de meest gekozen veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, biomassaketel kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens betreffende ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van onze website vergelijk je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bloemendaal.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Bloemendaal?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bloemendaal [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Bloemendaal is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is een groene energiebron, betaalbaar en je hebt jouw investering snel terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over Nilan warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en kies een betrouwbare warmtepomp installateur in Bloemendaal. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk altijd of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bloemendaal

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Agpo cv Ketels + Radson. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Via deze website vind jij per type meer details. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar toepasbare energie voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Lage energierekening
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge installatiekosten
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Bloemendaal: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €4900 (plaatsing inbegrepen).

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Beperkte opslag
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken speciaal gemaakte korrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtblokken en snippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Gemakkelijke brandstof
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze en met zonnepanelen een goede combi.

 • Besparen op de energienota
 • Gemakkelijk te installeren
 • Geen subsidies mogelijk
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen buitenunit
 • Erg duur in gebruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Bloemendaal? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever vergeleken met de CV-ketel. Opmerking: de aanschaftarieven liggen hoog (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) schommelt tussen de €2100 en €5250.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Lucht/water, Hybride) liggen de prijzen tussen de €3500 en €13000. Lees nu verder over CV-Ketel in Toldijk vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1300 – €3900. Neig jij naar een grondwater-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

Een gasketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst signaleer jij de huidige vergoeding in Bloemendaal. Vergoedingen schommelen tussen de €1650 tot €2800. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Enerso DBS 11 heb je recht op €2800 en bij de Hidros LHA.452.LS is dit €3850. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Bloemendaal.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. In het geval van een simpel systeem (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 7 jaar, bij een aardwarmtepomp ga je richting de 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bloemendaal?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Longerhouw.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Middels cvketel-warmtepomp.nl lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Bloemendaal. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je verbruikt geen duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Meteen van het gas af? Overweeg dan een van deze systemen: het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen. As we speak heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs uit Bloemendaal.