CV-ketel vervangen Toldijk Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Toldijk? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 gaat het gas er helemaal af. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit diverse randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Bronckhorst t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site vind je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Maar ook pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met betrekking tot de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels deze pagina bekijk je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een HR-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Toldijk.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Toldijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Toldijk [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Toldijk ligt het meest voor de hand. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Heliotherm).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een competente warmtepomp installateur in Toldijk. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Toldijk

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van merken als Chappée + Nefit. Welke past nu bij mijn mijn woning? Hier vind jij per product meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet goedkoop
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Toldijk: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €4700 inclusief montage.

 • Lage energienota
 • Overheidssubsidies
 • Geen zelfstandig systeem
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken kleine korrels houtafval. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Veel onderhoud
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Gezond binnenklimaat
 • Helaas geen subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Gebruik veel energie
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Collectieve oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Toldijk? Dan krijg je te maken met diverse kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Niet vergeten: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €1000 tot €5150.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Lucht/lucht, Lucht/water, Ventilatielucht, Hybride, Bodem/water) betaal je tussen de € 2400 en €20500. Zoek ook naar CV-Ketel in Nieuw Namen vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1600 en €4800. Kies je voor eenbodem-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energiekosten

De HR-ketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de nota voor stroom stijgt. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst ontdek je per installatie de geldende subsidie in Toldijk. Deze liggen op het moment tussen de €1650 tot €3800. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Clivet WSN-XEE 182 kun je aanspraak maken op €4700 en m.b.t. de Techneco Vulcan 10 ACM (G/W) krijg je €2800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Bronckhorst.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp ga je richting de 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Toldijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Elahuizen.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Middels deze pagina vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Toldijk. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij een huis zonder gas? De keuze is reuze: pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Toldijk.